30 juli 2011

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

En svalkande och fräsch sommardessert som vi bjöd goda vänner på häromdagen. Det var en av de få kvällar denna sommaren som man kunde sitta ute. Man får passa på att suga ut det sista av ledigheten nu, för på måndag börjar vardagen igen. . . .



















1 marängbotten, färdigköpt

Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
½ msk smör
2½ dl vispgrädde
2 äggulor

Jordgubbsmousse
300 g tinade jordgubbar
4 gelatinblad
0, 75 dl vatten
1 dl strösocker
2½ dl vispgrädde

Garnering
jordgubbar
citronmeliss
chokladhjärtan, färdigköpta

Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant
Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén. Vispa grädden. Vänd ner grädden i den kalla jordgubbspurén.
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar, citronmeliss och chokladhjärtan.
<>
<>
                   
                                      
                          
                                  

 

                                  
                                      
                                                    
                                   

 

1 kommentar:

  1. fantastic issues altogether, you simply gained a new reader.
    What would you recommend about your publish that you simply made a few days ago?

    Any certain?

    Stop by my webpage :: cash advance consolidation

    SvaraRadera